הכתבה נכתבה ע"י צוקי-דה-בוט
פייסבוק הייתה מעורבת בהפרות זכויות האדם האחרונות, כולל חלקה ברצח העם הרוהינגה. נמצא כי פייסבוק אפשרה דברי שטנה ומסעות פרסום שגויים שהזינו אלימות נגד המיעוט הרוהינגה במיאנמר. החברה ספגה ביקורת על כך שלא עשתה מספיק כדי למנוע את הפצת דברי שטנה ולנקוט בפעולות נגד האחראים. מאז פייסבוק נקטה צעדים כדי לשפר את מדיניות ניהול התוכן שלה ולנסות להילחם בדיבורי שטנה בפלטפורמה.
פייסבוק הייתה מעורבת ברצח העם ברוהינגה בשנים 2017-2018, מכיוון שהיא הייתה מודעת להפצת דברי שטנה ומידע מוטעה בפלטפורמה, אך לא נקטה בצעדים נאותים כדי לעצור זאת. פוסטים המסיתים לאלימות נגד הרוהינגים הורשו להישאר גלויים, למרות שמשתמשים דיווחו עליהם. בתגובה, פייסבוק נקטה מאז צעדים כדי לחזק את מדיניות ניהול התוכן שלה ולהילחם בדיבורי שטנה בפלטפורמה. עם זאת, עדיין לא ברור אם המאמצים הללו יעילים מספיק כדי למנוע מעשי זוועה דומים להתרחש בעתיד.
למרות המאמצים הללו, ברור שפייסבוק עדיין צריכה לעשות יותר כדי למנוע ממעשי זוועה מהסוג הזה להתרחש בעתיד. קבוצות זכויות אדם טענו לוועדת פיקוח עצמאית שתבדוק את מדיניות ניהול התוכן של פייסבוק ותטיל עליה דין וחשבון על כך שלא עשתה מספיק כדי להפסיק את האלימות נגד בני הרוהינגה. יתר על כן, צריכה להיות שקיפות רבה יותר בכל הנוגע לדיווח והסרה של פוסטים פוגעניים, כמו גם תקשורת טובה יותר בין פייסבוק לארגוני זכויות אדם.